2019. március 28., csütörtök

Kompetenciafejlesztő feladattár a földrajz tanítás-tanuláshoz


Sziasztok!

Elkészült és megjelent a várva-várt Kompetenciafejlesztő feladattár a földrajz tanítás-tanulásához című kötet (szerk. dr. Makádi Mariann), melyben jó néhány hallgatótársamé mellett, az én ötleteimet is olvashatjátok! 

A feladattár borítója (forrás)







A kötet leírása: 

"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földrajzi- és Földtudományi Intézet Földrajz szakmódszertani csoportja kiemelt fejlesztési feladatának tekinti a leendő földrajztanárok felkészítését a kompetencialapú tanítási-tanulási folyamatra. Az osztatlan tanárképzés bevezetése óta a hallgatók az elméleti felkészülés mellett sok ilyen jellegű feladatot készítenek szemináriumi, projekt- és vizsgafeladatként egyaránt. Ebben a kiadványban a 2018-ban készült kompetenciafejlesztési célú munkákból állítottunk össze egy válogatást egységes szempontok alapján, igyekezve átfogni a legtöbb területet. A 115 darab feladat a tanulási folyamat különböző és eltérő időtartamú szakaszaira vonatkozik, más-más munkaformákat igényelnek, és az egyes képességterületek megközelítése is eltérő a feladatírók személyisége és szemlélete szerint.
A válogatás tehát a tanári mesterképzésben résztvevő hallgatók értékes munkáit adja közre abban a reményben, hogy ötletadók, és segíthetnek másoknak is a képességeken és magatartásmintákon alapuló tudáskoncepció megvalósításában."

A könyvet ide kattintva érheted el.


2 megjegyzés:

  1. Kedves Zoltán! Történelem-földrajz szakos tanárként találtam online portfóliájára, amit remeknek találok: nagyon innovatív, kreatív. Szeretném Öntől megkérdezni, hogy a "Kompetenciafejlesztő feladattár a földrajz tanítás-tanulásához" című kötetüket elérhetem valahol, mert az NKP honlapján sajnos nem lehet. Köszönettel: Schulman Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata!
      Köszönöm szépen a pozitív visszajelzést! :) Ezen a linken elérheti a feladattárat: https://drive.google.com/open?id=1qM8-BwaXgSJNtAvsWXEmO96FK3xDxWMg

      Törlés