2021. január 6., szerda

Globális problémák

A kép forrása. 

Kulcsszavak: térkép, műholdfelvétel, globális klímaváltozás, globális probléma, természetvédelem, természeti katasztrófa, földrajzi övezetesség

Munkaforma/módszer: páros munka, kérdésekkel irányított térképelemzés, önálló információgyűjtés

Fejlesztendő kulcskompetenciák: anyanyelvi kommunikáció; a tanulás kompetenciái (hatékony, önálló tanulás), személyes és társas kapcsolati kompetenciák

Használt digitális médiumok: digitális térkép, internetes weboldalak  

Segédanyag: a Google Maps térképéhez (Gemenc Zrt.) és az egyéb weboldalakhoz kapcsolódó feladatlap megoldásokkal – Link

Időkeret: 30 perc

Feladatleírás

Válaszoljatok a feladatlap kérdéseire a linken (QR-kódon) elérhető térkép, a Google Maps és az interneten elérhető egyéb weboldalak segítségével! A feladat megoldásához javaslom az www.mme.hu és a www.gemenczrt.hu weboldalak felkeresését! 

Javaslat pedagógusok számára

A feladat megoldásához nemcsak a térképet kell használniuk a tanulóknak, hanem önállóan is keresniük kell az interneten a témával kapcsolatos cikkeket, híreket. A tanulók tehát nem kapják meg a rendelkezésre álló információk forrásait, hanem saját maguknak kell utánajárniuk azoknak, így a feladat megoldása nagyobb önállóságot igényel. Amennyiben a tanulók elakadnának, figyelmükbe ajánlhatjuk ezt az írást, illetve ezt a cikket. A feladat több tematikus egység (témakör) keretein belül is felhasználható (pl. a geoszférák kölcsönhatásai).

Értékelés: tanári értékelés (ellenőrzés) írásban

Elvárt teljesítmények: a helyes válaszok megtalálhatóak a megoldókulcsban.

A feladat a "Hatékony földrajztanulás digitális és online médiumok segítségével" című TDK-dolgozatom keretein belül készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése