2020. szeptember 8., kedd

Magyarország régiói

A kép forrása. 















Kulcsszavak: régió, területi fejlettségi különbség, eurorégió, idegenforgalmi régió, település, város, falu, tanya, Észak-Alföld régió, Észak-Alföld régió, Dél-Alföld régió, Nyugat-Dunántúl régió, Dél-Dunántúl régió, Észak-Magyaroroszág régió, Közép-Dunántúl régió, Közép-Magyarország régió

Munkaforma/módszer: csoportmunka – háromfős csoportok, otthoni munka

Fejlesztendő kulcskompetenciák: anyanyelvi kommunikáció; személyes és társas kapcsolati kompetenciák; a kreativitás, a kreatív alkotás, önkifejezés kompetenciái; a tanulás kompetenciái

Használt digitális médiumok: közösségi médiumok bejegyzései (Instagram)

Segédanyag:

Időkeret: 45 perc

Feladatleírás

Rendeződjetek háromfős csoportokba! Válasszatok ki egy Instagram-profilt és egy magyarországi régiót a lenti felsorolásokból! Készítsetek egy montázst a profil bejegyzései/sztorijai között található, a választott régiótokkal kapcsolatos képekből! A montázs minimum tíz képet tartalmazzon! Mutassátok be a montázst maximum 3 percben osztálytársaitoknak! A bemutatóban térjetek ki arra, hogy hol találhatóak ezek a helyszínek (az országon és a választott régión belül), miért ezeket a képeket választottátok, és hogy milyen érdekességeket tudtatok meg ezekről! Minden esetben ügyeljetek a forrásmegjelölésre is!

Választható Instagram-profilok

Választható magyarországi régiók

  • Észak-Alföld régió
  • Dél-Alföld régió
  • Nyugat-Dunántúl régió
  • Dél-Dunántúl régió
  • Észak-Magyaroroszág régió
  • Közép-Dunántúl régió
  • Közép-Magyarország régió 

Javaslat pedagógusok számára

Már ez a négy profil is számtalan kombinációt eredményezhet a feladatok megoldását illetően, ám amennyiben ismerünk még hasonló oldalakat, nyugodtan bővítsük ki azokkal is a „választható Instagram-profilok” listáját.

Értékelés: tanári és tanulói értékelés szóban

Elvárt teljesítmények: a tanulók a profilok bejegyzései, képei közül tudjanak kiválasztani legalább tízet, ami a választott régiójukhoz kapcsolódik. A bemutatókból derüljön ki, hogy a tanulók valóban tudják, hol találhatóak az egyes képeken megörökített helyszínek, az elkészített kollázsuk legyen lényegre törő és figyelemfelkeltő.

A feladat a "Hatékony földrajztanulás digitális és online médiumok segítségével" című TDK-dolgozatom keretein belül készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése