2020. december 14., hétfő

Integrációk, együttműködések

A kép forrása. 
Kulcsszavak: ASEAN, együttműködés (integráció), szabadkereskedelmi övezet, Ázsia, Ausztrália, Európai Unió, GDP, világkereskedelem

Munkaforma/módszer: otthoni egyéni munka

Fejlesztendő kulcskompetenciák: anyanyelvi kommunikáció; a tanulás kompetenciái (hatékony, önálló tanulás)

Használt digitális médiumok: internetes hírportálok

Segédanyag: 2 internetes cikk és azokhoz kapcsolódó kérdések, feladatok, valamint megoldások – Link; a feladatlap digitális változata a digitális tanrendhez illeszkedve (Google Forms) – Link (a kérdőív szerkesztéséhez jogosultság kérése szükséges)

Időkeret: 30 perc

Feladatleírás

Válaszold meg a feladatlap kérdéseit saját ismereteid és a két alábbi cikk segítségével!

Javaslat pedagógusok számára

A feladat kiadható házi feladatként és tanórai munkaként is feldolgozható. A feladatot elkészítettem digitális változatban is Google Forms segítségével, így digitális tanrend esetén is használható.  

Értékelés: tanulói értékelés írásban – a tanulók egymás feladatlapjait értékelik.

Elvárt teljesítmények: a tanulók hasonlítsák össze a két hírportál cikkében ismertetett eseményt, legyenek képesek azokból kiszűrni a fontos információkat. Tudják elhelyezni térben a megállapodásban részt vevő országokat, ezeket jelöljék térképen. Legyenek képesek kapcsolatot teremteni az integráció szintjei (fokozatai) és a mindennapi élet között, tudjanak példákat hozni integrációkra, együttműködésekre.

A feladat a "Hatékony földrajztanulás digitális és online médiumok segítségével" című TDK-dolgozatom keretein belül készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése